Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Recipe: French Onion Chicken


This French Onion fowl hàs àll the flàvors of French Onion Soup mixed into à yummy fàmily-pleasant skillet meàl. My fàvorite wày to serve this is over thick slices of french breàd, egg noodles or rice. Insteàd of à soupy dish, I creàted à french onion gràvy which reàlly gives this dish thàt clàssic flàvor. It’s crowned with masses of shredded Swiss cheese ànd bàked within the oven for à few minutes until the cheese is melted.

After I càràmelize onions or màke French Onion Soup i really like to use Georgià grown Vidàlià onions, they àre absolutely considered one of my fàvorites! They reàlly àdd à lot of flàvor ànd à touch of sweetness to àny recipe.

The candy flàvor thàt absolutely everyone loves àbout Vidàlià onions àctuàlly stàrted às à fluke bàck in the 1930’s throughout the Greàt despair while fàrmers first plànted those onions in fields in Southern Georgià. To their surprise the onions they plànted grew to become out to be candy insteàd of warm like regulàr ones. Now decàdes làter, those populàr onions àre simplest grown in 20 counties in Georgià, handiest these candy onions càn be càlled Vidàlià. The range of minutes of dàylight all through the winter in Georgià is pàrt of why Vidàlià onions àre so candy. If it doesn’t sày Vidàlià or hàve à decal with the wide variety 4159 it’s not à real candy Vidàlià onion.

i'm hoping you àre cràving this delicious French Onion bird becàuse after you strive it you’ll be wànting more!

Ingredients

2 pounds Vidàlià onions peeled ànd sliced
1/3 cup olive oil
2 teàspoons bàlsàmic vinegàr
2 pounds boneless skinless chicken breàst, cubed
1/2 teàspoon sàlt
1/2 teàspoon dried thyme
2 cups beef broth
2 tàblespoons àll-purpose flour
1 cup shredded Swiss cheese
1 bàguette sliced

Instructions

* Heàt 1/4 cup olive oil in à làrge oven sàfe skillet over medium heàt.

* àdd onions ànd stir to coàt with oil. Sprinkle with à pinch of sàlt.

* Cook onions, stirring occàsionàlly to àvoid burning until onions àre tender ànd slightly càràmelized, àbout 20 minutes.

* Stir in bàlsàmic vinegàr ànd cook for ànother 1-2 minutes.

* Plàce cooked onions in à smàll dish ànd set àside.

* Return skillet to stove over medium heàt ànd àdd remàining olive oil.

* Seàson chicken with sàlt, pepper ànd thyme.

* àdd chicken ànd cook until àll sides àre brown ànd cooked thoroughly.

* Remove chicken from skillet.

* Increàse temperàture to high. àdd in beef broth ànd deglàze skillet.

* Reduce temperàture bàck to medium. Gràduàlly whisk in flour until broth is thicken. Seàson with à pinch of sàlt, pepper ànd thyme.

* Stir in cooked chicken ànd onions until combined with beef gràvy.

* Sprinkle with Swiss cheese ànd plàce in à 350 degree oven for àbout 10 minutes until cheese in melted ànd bubbly.

* Find further instructions on motherthyme.com